Besök oss

Vandra runt våtmarken Maren

Under 2017/2018 har våtmarken Stor Maren restaurerats genom programmet "Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygds-områden." Våtmarker fångar upp näringsämnen och bidrar därför till att våra sjöar och hav blir mindre belastade. Även Lill Maren har restaurerats under augusti 2019 i samma program.

Passa på att ta en promenad runt Maren och slå dig ner på några av de bänkar vi placerat ut. Du kan ladda ner en karta här:


Karta_Arbottna.pdf

Lindalleparken

Besök vår  herrgårdspark som vi 2020 har restaurerat tillsammans med Länsstyrelsen och Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. Den fantastiska parken med sina lindalléer hittar Ni bakom herrgården

Natura 2000 området Ytteräng    

På Arbottna finns områden med höga naturvärden. Ytteräng klassas som ett Natura 2000-område, vilket innebär att där finns arter och naturtyper som är så ovanliga att de måste skyddas. På Ytteräng finns till exempel en av Sveriges största populationer av orkidén Adam och Eva, under blomningstid färgar de ängarna gula och lila.

Besök Arbottna Säteris djur

 Kor och kalvar betar (sommartid) på Ytteräng vilket är ett fantastiskt vackert Natura 2000 område (20 min promenad).
Du kan besöka djuren när som under sommarmånaderna.

Fälttävlansbanan

Muskö Hästsportförening är en ideell förening som bedriver hästsports-verksamhet på Arbottna Gård på Muskö. Föreningen bildades 2016 och har idag ett 30-tal medlemmar.

Läs mer på www.muskohsf.se

Föreningen arbetar med det årliga evenemanget "Arbottna Horse Show", Pay&Cross, terräng-träningar samt olika hundevenemang. Dessa löper på årlig basis och har engagerat mängder av ideella eldsjälar för att genomföra en fälttävlanstävling som varit mycket uppskattad bland fälttävlansryttare runtom Stockholm och Sverige.

Arbottna Horse Show är mer än bara en fälttävlanstävling, det är även en perfekt utflykt en varm sommardag för barnfamiljen. Hos oss har alla en fantastisk dag! Fylld med hästar, fina miljöer. Passa på att ät lunch eller fika i en idyllisk skärgårdsmiljö.

Besök vår Gårdsbutik & Galleri

Gårdsbutiken drivs tillsammans med hantverkare från Muskö eller som har någon koppling till ön. Det finnas vackra bruks- och prydnadsföremål i keramik, betong, textil, trä,plantor mm.

Öppet fre - sön mellan 11-15 från den 1 juli till 7 augusti.

Smedjan

I smedjan håller Kent o Lena till. Kolla deras FB när de är där så NI kan besöka dem!
https://www.facebook.com/Kent-och-Lenas-smedja-743844065664316/