Arbottna By- Muskö, det närmaste du kommer ytterskärgården utan att åka färja.

Arbottna By öppnar dörren för alla som vill kombinera sitt boende med närhet till aktiviteter och service. Med Stockholm, Haninge o Nynäshamn runt knuten, utmärkta kommunikationer och nära till både havet och Stockholm är Arbottna en investering i livskvalitet för dig som värderar livets goda och din tid lika högt.

Arbottna Bys vision är att ge fler människor möjlighet att bo och umgås på landet. Och du kan vara en del av förändringen, att göra en verklig förändring i ditt liv i en mer hållbar riktning. Du skapar ditt eget drömboende, oavsett om det är för ett semesterboende eller ett permanent.


Med Arbottna By vill vi skapa det boende vi själva längtar efter, ett boende som kan hjälpa oss att leva ett lyckligare och friskare liv.

Med Arbottna By vill vi förena det bästa med hur man umgicks och bodde förr i världen med ett modernt förhållningssätt till hur vi vill leva idag och ny teknik.


Ett viktigt ledord för Arbottna By är möjligheten till umgänge och aktiviteter. På Arbottna Säteri skall ingen behöva känna sig ensam. Det skall vara lätt att träffa sina grannar, det skall finnas gott om utrymmen där man kan utöva gemensamma aktiviteter.

Vare sig man är intresserad av naturvandringar, matlagning, kultur, fågelskådning, foto, jakt, fiske, smide, keramik, målning, yoga, en gemensam pub, olika utbildningar, mm så skall Arbottna By ge förutsättningarna för att man skall kunna göra det tillsammans med andra.
Och därför vill vi också skapa den gamla bykänslan, där man bor nära varandra och möter sina grannar på de dagliga promenaderna och lätt kan prata med grannen som är på den lilla uteplatsen eller altanen.


Här är det mycket upp till de boende att själva också engagera sig och driva aktiviteter. Någon kanske har ett förflutet som bagare och vill starta upp en surdegskurs, eller hellre står i baren eller är med och håller i jakten på området.


På fastigheten planeras det för olika verksamheter för att göra området attraktivt för de boende ex ett område med möjlighet att låna en kajak, jolle eller roddbåt, fiskemöjligheter och fågelskådning. Vid själva gårdscentrum är planen att starta och driva en gårdsbutik, smidesverksamhet, café, atelje, m.m. Ett mindre stall för alla hästvänner finns också med i planerna.